miércoles, 30 de octubre de 2013

QUI ETS TU?

A la assignatura de COED (Comunicació Oral Escrita i Digital), teniem que portar a classe una descripció de lliure elecció amb una fotografia de la persona i amb un peu de foto.
Cal remarcar que per a  fer la descripció, la professora ens va repartir un dossier que parlava sobre com s'estructura una descripció, tècniques descriptives, exemples, etc.


Un cop vaig llegir el dossier, vaig començar a elaborar la descripció. Per tal de descriure a la Ethel, vaig decidir fer-li unes quantes preguntes sobre la seva família, aficions i estudis.
Vam penjar totes les fotografies a  la paret de l'aula i,una per una, anàvem explicant el significat del peu de foto i de la fotografia. A més a més, vam ser conscients de la importància del color de la fotografia, del lloc on realitzem la fotografia, de l'emmarcat... Es tracta d'aspectes que en un principi no ens hi fixem, però que ajudaran a millorar la imatge i que qualsevol persona que l'observi, tingui ben clar quin és el significat que s'ha volgut transmetre.

A continuació us mostro el meu treball:


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyIKDlHdvABFv36dITn-ny7RDFbszShDdC9Gks4K-Fn9GcBESb0N8sqp522ZNuIvCCga_WxK5qmIkn0NX9WyHNvK86WYNVf8kdSfDuUXdJLvcXrYrl8wsR6V2NGh5dL7tZgA6P0-eY1ow/s320/ethel.jpg



QUI ETS TU?

Noia de vint anys. De Garraf. El seu nom és Ethel Villar. És una noia bastant alta i de constitució prima. Té els cabells rossos, llargs i llisos.  La seva pell és més aviat tirant a blanca.  Els seus ulls són grans, foscos i brillants.
El seu caràcter és molt bo i tranquil. És una persona que sempre està somrient i de bon humor. També és molt familiar i amiga dels seus amics. És una persona molt sociable ja que vagi on vagi sempre parla amb algú. És molt riallera. Li agrada viatjar arreu del món i veure les diferents cultures i els diferents costums. El seu lloc preferit és Nova York.
Desde que era petita que li agraden els gossos, ara en té un, es petitet i de colors marrons i es diu keka.
Va tres cops a la setmana al gimnàs i casi sempre corre a la cinta o fa zumba. Desde sempre li ha agradat ballar, sobretot jazz. Alguns dels seus hobbies són escoltar música, anar a la platja, sortir a donar una volta amb els amics i sobretot sortir molt de festa.
Al primer cop dull, ja sabia que acabaria treient una bona amiga.


martes, 29 de octubre de 2013

POWER POINT

Avui a classe de GTIC, el Jordi ens ha ensenyat un dels programes de presentació més utilitzat anomenat Power Point.  Aquest tipus de presentació per a exposicions i discursos s'utilitza com a un suport complementari per ajudar-nos però a la vegada per captar l'atenció del públic amb imatges, animacions, etc.

L'ús de recursos multimèdies és un dels avantatges en les presentacions. Per tant, una de les propostes seria crear una presentació amb una diapositiva central que contingués una miniatura de totes les fotos i que al clickar a sobre obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada. Seguint aquest mateix model, i suposant una exposició musical, també podríem crear un "sac" de sons i melodies de manera que, mitjançant enllaços entre textos escrits en una diapositiva i sons, ens permetessin tenir accès aleatori e instantanti a un repertori. La interacció amb el grup de classe ens dóna peu a un grup de propostes interessants, com ara la de crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer un repàs d'un tema.

En definitiva, aquestes son algunes de les propostes que els mestres utilitzen per fer que un Power Point segui més dinàmic i flexible.

viernes, 25 de octubre de 2013

"USOS EDUCATIUS DELS BLOGS. RECURSOS,ORIENTACIONS I EXPERIÈNCIES PER A DOCENTS"


L'utilització de la diversitat de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a recurs didàctic que facilita l’aprenentatge dels estudiants, sembla per a molts, un element clau i amb prou potencial per permetre promoure una millora en els plantejaments educatius més tradicionals.

Ja són un bon grups de professionals els que han posat en pràctica un bon nombre d'experiències en diferents contextos que ens demostren que les TIC poden esdevenir un element facilitador de l’aprenentatge i motivador per tal que l'alumne esdevingui un aprenent actiu. 

La col·lecció "Dossiers DIDAC-TICS" vol recollir experiències innovadores i apropar-les als mestres de l'educació d'una manera entenedora, didàctica i propera a la pràctica. Els dossiers de la col·lecció es classifiquen tenint en compte el nivell educatiu.

El llibre segueix una mateixa estructura:

Primera part del llibre: Introdueix de manera breu, la fonamentació psicopedagògica sobre el recurs.
Segona part del llibre: És la més extensa. Es presenta i es desenvolupa el recurs, l'experiència o la innovació.

La tercera part del llibre consta d'un recull d'exemples, experiències de centres, testimonis de mestres, orientacions i materials que l'educador pot utilitzar o adaptar en la seva tasca docent.

Per últim hi ha un apartat que agrupa un conjunt de preguntes més freqüents que un professional pot fer davant la implementació del contingut i algunes referències per tal d'ajudar el lector que estigui interessat en el tema que hi vulgui aprofundir més.

L'objectiu del llibre és explicar algunes de les raons del fenomen dels blogs i el seu ús en l'àmbit educatiu, i especialment dotar el professorat de recursos, orientacions i múltiples experiències que els permetin iniciar i/o aprofundir en la introducció d'aquesta eina en la seva pràctica.


Per altra banda també vol emfatitzar un dels propòsits: "Els blogs, com altres recursos educatius basats en Internet, no suposen per si mateixos un canvi educatiu ni una millora de la qualitat de l'educació. La seva contribució en aquest terreny dependrà de quines siguin les metes educatives proposades i com s’adeqüin aquests recursos a aquestes metes.

jueves, 24 de octubre de 2013

ANALITZAR UN BLOG EDUCATIU

En aquesta activitat he decidit analitzar el bloc de Cuca fera:


- Quin tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions...)?



En aquest blog trobem que els diferents professors de l'escola i participen, en el qual expliquen a les families algunes activitats que fan a classe el seus fills.

També trobem vídeos, fotos i comentaris personals. 

- Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de blocs, activitat que s'hi desenvolupa, interaccions possibles...?

El bloc el formen professors i professores, on expliquen a través del blog el que fan els nens en el seu dia a dia.  

- Qui els publica?

Està publicat per molt mestres de l'escola que només volen aportar coneixements als pares, perque poguin veure que fan els seus fills a l'aula.

- Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús...

Està molt ven organitzada. Té  un  menú on apareix: home, cargos, el sol, els núvols, formigues i espai Cuca fera.
També presenta que faciliten l'accès a determinades entrades.

- Quines competències s'hi treballa?

Podem vere relació entre l'escola i la família ja que: ofereix vídeos i fotos als pares o familiars i a més a més poden fer preguntes, comentaris, etc.

- Hi ha comentaris?

Si que n'hi han.

- A qui va dirigit?

Als pares dels alumnes, i als familiars. Però també a futurs mestres

- Hi ha blocroll?

Si. Està situat a la columna dreta  on posa llista de blog.

martes, 15 de octubre de 2013

CULTURA LLIURE I PROGRAMARI LLIURE

Explicare cada un dels conceptes:

Com a Cultura lliure podria englobar-se tota aquella creació, i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure. 

El programari lliure és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets. Com que el programari es pot redistribuir lliurement, en general es pot trobar gratuïtament a Internet, o a un cost baix si l'adquirim per mitjà d'altres medis.

A continuació us deixo un vídeo de educat3 on ho explica més concretament.

QUIN ÉS UN BON COMUNICADOR?

És aquell que fa ús de tot això:
  1. Ús d'exemples.
  2. Té fluïdesa a l'hora de parlar.
  3. Fa servir l'humor i les preguntes retòriques per captar l'atenció del públic.
  4. Utilitza amb el públic el feed-back.
  5. La mirada i l'expressió facial i corporal són molt importants.
  6. Té un discurs ben estructurat gràcies a un guió previ.
  7. Gran coneixement sobre el tema que està tractant.
  8. Es riu d'ell mateix posant exemples de la seva vida.

lunes, 14 de octubre de 2013

CREATIVE COMMONS


Aquesta organització ofereix diferents llicències. L’objectiu és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades. Quan trobes dues C enserclades vol dir que tenim permis per utilitzar per exemple una fotografia.
Quan un autor posa una llicència Creative Commons a la seva obra, dona permís perquè es copií i es distribueixi. 



imatge extreta de:

sábado, 12 de octubre de 2013

TRETS CARACTERÍSTICS DE LA LLENGUA ORAL FORMAL

Trets contextuals

Caràcter no universal i aprenentatge escolar: Aquest aspecte no es espontani per tant necesitem un aprenentage escoltar.

- Acústica, efímera i produïda en temps real: Sons produits en el moment.


- Context compartit, amb una comunicación relativament unidireccional: Comparteixen espai i temps, (feetback).


Trets textuals


- Formals i generalment monologada: Solament parla una persona. S'allunya de lo col·loquial.

- Informativa, planificada i de tema sovint especialitzat: L'objectiu és informar i convèncer.
Planifiquem el què direm i el com ho direm. Cal deixar l'espontaneïtat de banda.

- Repetitiva i amb una intervenció fonamental dels llenguatges no verblas: Són els gestos, mirades, o els silencis. I mitjans de suport com els digitals. 



Trets lingüístics

- Paper fonamental de trets suprasegmentals: Trets que tenen a veure amb que la  comunicación no sigui només afirmativa.

- Ocurrència d'éléments: Díctics, interrogations, exclamacions, interjeccions, anacoluts, el·lipsis, canvis de direcció sintàctica, etc. 

- Correcció normativa i ús de la varietat estàndard: És a cinc nivells.

martes, 8 de octubre de 2013

RRS I NETVIBES

Canal RRS

Podria dir que el canal RRS és una forma molt senzilla per rebre, directament en un ordinador o en una pàgina web online, informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides, sense la necessitat de visitar una a una. Aquesta informació s'actualitza automàticament sense que haguem de fer res, però per rebre aquestes notícies RRS serà necessari tenir disponible el servei RRS i també un lector RSS.
Perque ho pogueu entendre us deixo aquest video:




Netvibes

Netvibes és un Servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat, que permet molt ràpidament la configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa, etc. Aplicació molt similar a la Pàgina Principal personalitzada de Google o Windows Live 



Funcionament:


Visualment s’organitza en solapes o pestanyes, on cadascuna d’elles forma un agregador de diversos mòduls i widgets desplaçables prèviament definits per l’usuari. Aquests mòduls actuen també com a petites finestres, el contingut del qual, es genera a través d’un altre web o bé es forma com a una nova miniaplicació.



Informacio extreta de la Viquipedia i del blog de GTIC

domingo, 6 de octubre de 2013

EDICIÓ D'UN VÍDEO

Saber editar un video és una habilitat important per als mestres, per això em fet aquesta pràctica.

Primerament, vam gravar diferents escenes per la facultat, explicant en forma d'història el nostre dia a dia.

Un cop vam acabar, vam juntar a partir de youtube els diversos vídeos, col·locant diferents transicions. Per acabar, ens va tocar escollir una cançó adecuada, i col·locar-la al video.

Després em pujat el video, i he copiat el codi embed en el meu blog.

Esperem que us agradi!


sábado, 5 de octubre de 2013

DIFERÈNCIES ENTRE LLENGUA I LLENGUATGE

Avui a sigut la primera classe de COED en grup gran, i la Rosa ens ha plantejat dos conceptes: Que és llengua  i que és llenguatge. 

Llenguatge: El llenguatge és la facultat de poder comunicar els propis pensaments o sentiments a un receptor o interlocutor mitjançant un sistema o codi determinat de signes interpretable per a ell. Per això, el llenguatge té un aspecte individual i un aspecte social.

Funcions i elements per definir llenguatge:


- Organitzar l'entorn: classificar l'entorn i reduir-ho a una sola classificació


- Llenguatge i pensament: Un concepte influeix a l'altre.

- Llenguatgei memoria: El llenguatge és el suport de la memòria.

- El llenguatge i la autoexpressió: El llenguatge és el suport de la autoexpressió. El pensament va més rapid que el llenguatge.

El llenguatge és una facultat única dels humans.

Llengua: La llengua és un codi que ens permet organitzar el nostre entorn, el món en el que vivim per fer possible la comunicació. Els éssers humans estem rebent contínuament un il·limitat nombre de percepcions, els quals necessiten ser reduïts per fer possible la comunicació.



Organització del sistema:

- Pragmàtic: Aquesta unitat ens parla del discurs o el text.


- Semàntic: Està relacionat amb l'oració o la paraula.
- Sintàctic: Són els sintagmes (SN o SV).
- Morfològic: Correspon amb els Morfemas.
- Fonètic: Fonema o so.



Informació extreta de Viquipedia