viernes, 27 de diciembre de 2013

TANCAMENT DEL BLOG

Trobo que al llarg d'aquests messos he anat avançant i millorant. Aquesta assignatura m'ha  ensenyat coses que n'hi sabien que es podien fer, com per exemple un núvol de paraules, o coses bàsiques com utilitzar correctament el Word, etc.

Ha estat un recorregut difícil, però estic satisfeta de tot el que he aprés, espero que la feina que he fet em serveixi per a un futur molt pròxim.

Gràcies a totes les persones que han llegit el meu blog, espero que els hi hagi servit d'ajuda.

BONES FESTES!

jueves, 19 de diciembre de 2013

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador. CHARLES CROOK

Una manera de conceptualitzar l'aprenentatge amb l'ordinador fonamentada en metàfores. A través d'aquestes metàfores s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar o com ens pot ajudar a aprendre en funció del paper que ha de jugar l'ordinador. Aquests models serien:

La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

La metàfora tutorial by Xeniama






Informació extreta del Blog de gtic

martes, 17 de diciembre de 2013

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador. BENJAMIN BLOOM

Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956) van fer per classificar les activitats educatives i que és coneix com taxonomia de Bloom. Una de les seves aportacions va ser que aquestes estaven graduades de més senzilles a més complexes.

Dels tres dominis d'activitats educatives que és van definir: Domini cognitiu, afectiu i psicomotor, en aquest post parlarem del domini de les habilitats cognitives ja que va ser el que posteriorment, l'any 2000, és va revisar, incorporant les accions en forma de verbs com a fonament de les capacitats.

Podem veure les diferències entre les habilitats cognitives de Bloom formulades originalment  i les formulades l'any 2000 en la imatge següent:




Desprès, l'any 2008, es va proposar una nova revisió i és la que anomenem "Taxonomia de Bloom per a l'era Digital".

Tasca:


Un cop estudiades les diferents habilitats cognitives que es poden treballar utilitzant les TIC, cal que facis un repàs de TOTES les eines i recursos TIC's treballats al llarg del curs i, en na taula, indiquis quina habilitat cognitiva, segons la classificació de l'any 2008, és desenvolupa en cadascuna d'elles:






Informació extreta del BLOG de gtic

viernes, 13 de diciembre de 2013

IDENTITAT I TERRITORI

La nostre exposició tractava sobre el maltractament i abandonament animal. Jo estava molt nerviosa però a mesura que la exposició avançava poc a poc m'anava calmant. Un cop acabada la classe la Rossa i el Jordi em van corregir un parell de coses:

- El video al principi que havia possat tenia moltes faltes.

- La meva exposició no havia arribat suficientment al públic.

La majoria d'exposicions em van semblar interessants, a més a més de la primera setmana a la última van anar millorant.

lunes, 9 de diciembre de 2013

EXAMEN CANÇONS!

Avui em tingut l'examen de cançons, tots estàvem molt nerviosos, tothom cantava sense parar pels pasadissos. Jo esperava el meu torn neguitosa, i em va tocar la cançó "arri, arri tatanet", la veu em tremolava i jo estava molt nerviòs, però tant estudiar va donar resultat, he tret un 9! Estic molt contenta espero que els següents examens també vagin bé!


Aquesta es la cançó:

Arri arri tatanet
que anirem a Sant Benet

comprarem un formatget
per dinar, per sopar
per l'Anton no n'hi haurà!

jueves, 5 de diciembre de 2013

VIQUIPÈDIA

Algú s'ha preguntat qui publica els articles? Els més de 15 milions d'articles (dels quals 4 milions en anglès i 418.458 en català) han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web.


Activitat a realitzar:

Em de fer parelles i teniem que escollir un article que el poguèsim completar i fer-ne el seguiment.
Personalment no he vist massa difícil crear-se un compte ni completar la informació, a més a més m'ha satisfet el fet de poder aportar mes informació sobre un tema a altre gent.

Feu click Aquí per poder veure la nostre aportació.

Informació extreta de Viquipèdia

sábado, 30 de noviembre de 2013

EINES DE SUPORT AL PENSAMENT: ELS MAPES CONCEPTUALS I NÚVOLS DE PARAULES

MAPA CONCEPTUAL


Els mapes conceptuals van ser creat per Joseph D. Novak i han esdevingut una tècnica fonamental per a representar el pensament a l'educació
La creació d'un mapa conceptual ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema. Habitualment, la creació del mapa passa per diversos estadis: selecció i jerarquització de conceptes (fer una llista i ordenar-la), reflexió sobre la relació cada concepte amb tots els altres (cercar els connectors), concepció d'una representació gràfica adequada (dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent).



La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.

El programa que jo he utilitzat s'anomena Cmap, Aqui us deixo el meu mapa conceptual extret de un escrit anomenat: ''El dinar de Nadal''









NÚVOLS DE PARAULES

Un núvol de paraules és una mena de semàntica condensada d'un document en la qual els conceptes claus són representats en mides de font diferents, sent aquells més grans els més freqüentment consultats. S'utilitzen bàsicament per destacar la seva importància en els directoris o llocs web. És possible classificar les paraules per ordre alfabètic, per popularitat o per representació dins el lloc.

Jo duré a terme aquesta activitat a través d'un programa anomenat wordle. Aqui us deixó el meu nuvols de paraules:


Wordle: Nuve


Informació extreta de Wikipedia i del blog de GTIC

viernes, 15 de noviembre de 2013

COM SONA?

Teníem un concert per a nens de la companyia ‘’COM SONA?’’. Els integrants del grup eren antics alumnes de Blanquerna. Durant el concert van aparèixer molts instruments que hem treballat amb la Luïsa, com per exemple: la flauta travessera, el violoncel, el contrabaix, el saxòfon, els picarols, el piano i campanetes. Però també van aparèixer uns altres que a la classe no havíem fet referència com per exemple, la guitarra, l’harmònica o els tubs. Va ser fantàstic poder sentir-te com un nen petit. Tot estava molt ensellat, cada espectacle et sorprenia més, ja sigui per la cançó o per el material que utilitzaven. És una activitat que recomanaria fer a tots els centres educatius e inclòs universitaris. Perquè és una estona on pots gaudir molt, i a part d’això, pots veure els instruments en viu.


Aquesta activitat juntament amb la d'anar a una escola han estat les millors des del meu punt de vista, totes dues molt divertides i gratificants.

jueves, 14 de noviembre de 2013

ESCOLA BENVIURE

Vaig anar fins a Sant Boi de Llobregat a una escola anomenada Benviure amb les meves padrines de tercer curs Mònica i Andrea. El primer dia vàrem iniciar la classe cantant "Bon dia’’, i revisant qui estava a classe i qui no havia vingut; això si tothom tenia que estar amb la seva bata posada, era molt important que ho fessin ells sols. Desprès tocava l'hora del pati, on em vaig quedar bocabadada, tenien 5 patis tots de sorra amb moltes joguines com per exemple: motos petites que podien fer servir, rasclets, pilotes, colors i gronxadors. Seguidament tocava anglès on van cantar cançons i colorejar diferents dibuixos un cop acabada l'hora tocava dinar. Per desgràcia a la tarda no vaig poder assistir.

El segon dia tocava piscina! Per anar fins allà, ens va portar l’autocar. Un cop finalitzada la piscina van tornar al col·legi i van fer música, aquella hora m’ho vaig passar molt bé, van aparèixer mols instruments diferents i deixava que els nens els toquessin. Ensenyant-lis  el ritme de forma involuntària. Ells reien i s’ho passaven com mai!

Per mi ha sigut fantàstic veure com treballa aquesta escola perquè realment es una escola model. Motiven els seus alumnes, preparen molts activitats a la natura, tenen molts racons diferents, la professora esta molt implicada amb els seus alumnes i sobretot la relació família i escola és molt bona. Poder participar ajudant als nens a sigut de les millors coses. Pel que fa a les meves padrines m'han acollit molt bé i m'han ensenyat tota l'escola i els seu funcionament. Han estat molt atentes amb mi en tot moment.



martes, 12 de noviembre de 2013

VISITA AL MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA

Vam fer una visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya, a veure una exposició adreçada a infants.
Primer ens han explicat la metodologia d’explicació que tenen envers als infants. Després hem pogut viure en primera persona les activitats que ells desenvolupen i les preguntes que solen fer.
Així doncs, la voluntat del Museu és que coneixem els materials, el ritme i el moviment.
La primera pregunta que ens han formulat ha estat, quin tipus de materials veiem en unes escultures. La resposta ha estat marbre i bronze. La nostre guia ens ha explicat que aquests conceptes els infants no els tenen del tot assimilats, per tant, ells els anomenen metall i pedra.
Seguidament, ens ha explicat qui era Manolo Hugué i quina obra havia fet. Gràcies a això em pogut fer una pràctica amb fang, ja que la creació d’ell estava feta amb això (la prova) la real amb pedra.
La pràctica del fang consistia en modelar, pessigar, xafar la bola de plastilina, primerament ho hem fet sense música, i després ho hem fet seguint les indicacions de la guia i amb música.
Més tard, em treballat el tacte amb diversos tipus de pedres, unes eren molt rugoses, i altres, eren completament llises.


Per finalitzar la visita  hem pogut fer activitats pràctiques com la del reposat, que consisteix amb una tela especial fer relleus, amb diferents parts del cos.


La visita ha estat entretinguda, ja que hem pogut veure un altre punt de vista alhora d’explicar l’art i materials als infants.

lunes, 11 de noviembre de 2013

TRAVESSA D'ORIENTACIÓ

Vàrem tenir una conferència amb en Jaume Cela director i professor al CEIP Escola Bellaterra, el qual parlava sobre varies coses com:

- Què és l'escola: L'escola juntament amb la família ha de construir un ésser autònom i responsable.

- Com ha de ser un bon currículum: plurilingüisme.

- Com mostrar el món als nostres  alumnes: no apartar ningú, sempre em d'acompanyar als nostres alumnes i mai ser nosaltres els que els hi diguin com viure.                                                    

Però bàsicament ens tenia que parlar sobre el quatre reptes d'un professor:

1- PERMETRE QUE ELS NENS SIGUIN NENS: Educar és un acte de present (passat: memòria) (futur: esperança)
És molt important permetre que els nens juguin molt.

2- CURRÍCULUM RELLEVANT: Em de saber de quina manera el currículum ens pot ajudar a prendre partir contra injustícies socials.

3- RECERCA DE CENTRE: Tots els alumnes són una peça única, i és molt important no malmetre la seva autoestima.

4- DONAR SENTIT ALLÒ QUE FEM: Em de fer atractiu allò que han d’aprendre, trobar reptes i plantejaments i poder investigar. Sobretot és important estimar a tots els alumnes o almenys fer-ho veure.



Per últim en Jaume va fer una breu menció sobre la llei Wert, aclarint que aquesta llei és un pas enrere en la educació.
Personalment crec que va ser una conferència interessant ja que en cap moment s'em va fer pesada, i vaig aprendre com tractar els meus futurs alumnes.



Després de la conferència vàrem fer una caminada des de el Baixador de Vallvidriera fins a Sant Cugat. En la meva opinió al principi vaig pensar que no tenia cap sentit fer això, però només un cop finalitzada la prova em vaig donar compte de la satisfacció i superació que vaig sentir, ja que eren 12 kilòmetres i naturalment ho vaig passar molt malament, però va ajudar molt la cohesió grupal. A més a més no realitzo cap tipus d'esport i va complicar molt les coses que ens perdéssim.

domingo, 10 de noviembre de 2013

PREZI

Prezi és un un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol (programari com a servei). Prezi es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació.
Prezi s'utilitza com una eina de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o bé estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària relativa i la posició entre tots els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com la ampliació/allunyament. Per a les presentacions lineals, els usuaris poden construir una ruta de navegació prescrita.
La presentació final es pot desenvolupar en una finestra del navegador, també permetent una presentació fora de línia amb només descarregar l'arxiu. Els usuaris que usen el Prezi públic pot editar, mostrar i descarregar els seus treballs a la web de l'aplicació.

Aquí us deixo la meva presentació sobre la família!


Informació extreta de la Viquipèdia

miércoles, 30 de octubre de 2013

QUI ETS TU?

A la assignatura de COED (Comunicació Oral Escrita i Digital), teniem que portar a classe una descripció de lliure elecció amb una fotografia de la persona i amb un peu de foto.
Cal remarcar que per a  fer la descripció, la professora ens va repartir un dossier que parlava sobre com s'estructura una descripció, tècniques descriptives, exemples, etc.


Un cop vaig llegir el dossier, vaig començar a elaborar la descripció. Per tal de descriure a la Ethel, vaig decidir fer-li unes quantes preguntes sobre la seva família, aficions i estudis.
Vam penjar totes les fotografies a  la paret de l'aula i,una per una, anàvem explicant el significat del peu de foto i de la fotografia. A més a més, vam ser conscients de la importància del color de la fotografia, del lloc on realitzem la fotografia, de l'emmarcat... Es tracta d'aspectes que en un principi no ens hi fixem, però que ajudaran a millorar la imatge i que qualsevol persona que l'observi, tingui ben clar quin és el significat que s'ha volgut transmetre.

A continuació us mostro el meu treball:


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyIKDlHdvABFv36dITn-ny7RDFbszShDdC9Gks4K-Fn9GcBESb0N8sqp522ZNuIvCCga_WxK5qmIkn0NX9WyHNvK86WYNVf8kdSfDuUXdJLvcXrYrl8wsR6V2NGh5dL7tZgA6P0-eY1ow/s320/ethel.jpg



QUI ETS TU?

Noia de vint anys. De Garraf. El seu nom és Ethel Villar. És una noia bastant alta i de constitució prima. Té els cabells rossos, llargs i llisos.  La seva pell és més aviat tirant a blanca.  Els seus ulls són grans, foscos i brillants.
El seu caràcter és molt bo i tranquil. És una persona que sempre està somrient i de bon humor. També és molt familiar i amiga dels seus amics. És una persona molt sociable ja que vagi on vagi sempre parla amb algú. És molt riallera. Li agrada viatjar arreu del món i veure les diferents cultures i els diferents costums. El seu lloc preferit és Nova York.
Desde que era petita que li agraden els gossos, ara en té un, es petitet i de colors marrons i es diu keka.
Va tres cops a la setmana al gimnàs i casi sempre corre a la cinta o fa zumba. Desde sempre li ha agradat ballar, sobretot jazz. Alguns dels seus hobbies són escoltar música, anar a la platja, sortir a donar una volta amb els amics i sobretot sortir molt de festa.
Al primer cop dull, ja sabia que acabaria treient una bona amiga.


martes, 29 de octubre de 2013

POWER POINT

Avui a classe de GTIC, el Jordi ens ha ensenyat un dels programes de presentació més utilitzat anomenat Power Point.  Aquest tipus de presentació per a exposicions i discursos s'utilitza com a un suport complementari per ajudar-nos però a la vegada per captar l'atenció del públic amb imatges, animacions, etc.

L'ús de recursos multimèdies és un dels avantatges en les presentacions. Per tant, una de les propostes seria crear una presentació amb una diapositiva central que contingués una miniatura de totes les fotos i que al clickar a sobre obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada. Seguint aquest mateix model, i suposant una exposició musical, també podríem crear un "sac" de sons i melodies de manera que, mitjançant enllaços entre textos escrits en una diapositiva i sons, ens permetessin tenir accès aleatori e instantanti a un repertori. La interacció amb el grup de classe ens dóna peu a un grup de propostes interessants, com ara la de crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer un repàs d'un tema.

En definitiva, aquestes son algunes de les propostes que els mestres utilitzen per fer que un Power Point segui més dinàmic i flexible.

viernes, 25 de octubre de 2013

"USOS EDUCATIUS DELS BLOGS. RECURSOS,ORIENTACIONS I EXPERIÈNCIES PER A DOCENTS"


L'utilització de la diversitat de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a recurs didàctic que facilita l’aprenentatge dels estudiants, sembla per a molts, un element clau i amb prou potencial per permetre promoure una millora en els plantejaments educatius més tradicionals.

Ja són un bon grups de professionals els que han posat en pràctica un bon nombre d'experiències en diferents contextos que ens demostren que les TIC poden esdevenir un element facilitador de l’aprenentatge i motivador per tal que l'alumne esdevingui un aprenent actiu. 

La col·lecció "Dossiers DIDAC-TICS" vol recollir experiències innovadores i apropar-les als mestres de l'educació d'una manera entenedora, didàctica i propera a la pràctica. Els dossiers de la col·lecció es classifiquen tenint en compte el nivell educatiu.

El llibre segueix una mateixa estructura:

Primera part del llibre: Introdueix de manera breu, la fonamentació psicopedagògica sobre el recurs.
Segona part del llibre: És la més extensa. Es presenta i es desenvolupa el recurs, l'experiència o la innovació.

La tercera part del llibre consta d'un recull d'exemples, experiències de centres, testimonis de mestres, orientacions i materials que l'educador pot utilitzar o adaptar en la seva tasca docent.

Per últim hi ha un apartat que agrupa un conjunt de preguntes més freqüents que un professional pot fer davant la implementació del contingut i algunes referències per tal d'ajudar el lector que estigui interessat en el tema que hi vulgui aprofundir més.

L'objectiu del llibre és explicar algunes de les raons del fenomen dels blogs i el seu ús en l'àmbit educatiu, i especialment dotar el professorat de recursos, orientacions i múltiples experiències que els permetin iniciar i/o aprofundir en la introducció d'aquesta eina en la seva pràctica.


Per altra banda també vol emfatitzar un dels propòsits: "Els blogs, com altres recursos educatius basats en Internet, no suposen per si mateixos un canvi educatiu ni una millora de la qualitat de l'educació. La seva contribució en aquest terreny dependrà de quines siguin les metes educatives proposades i com s’adeqüin aquests recursos a aquestes metes.

jueves, 24 de octubre de 2013

ANALITZAR UN BLOG EDUCATIU

En aquesta activitat he decidit analitzar el bloc de Cuca fera:


- Quin tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions...)?



En aquest blog trobem que els diferents professors de l'escola i participen, en el qual expliquen a les families algunes activitats que fan a classe el seus fills.

També trobem vídeos, fotos i comentaris personals. 

- Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de blocs, activitat que s'hi desenvolupa, interaccions possibles...?

El bloc el formen professors i professores, on expliquen a través del blog el que fan els nens en el seu dia a dia.  

- Qui els publica?

Està publicat per molt mestres de l'escola que només volen aportar coneixements als pares, perque poguin veure que fan els seus fills a l'aula.

- Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús...

Està molt ven organitzada. Té  un  menú on apareix: home, cargos, el sol, els núvols, formigues i espai Cuca fera.
També presenta que faciliten l'accès a determinades entrades.

- Quines competències s'hi treballa?

Podem vere relació entre l'escola i la família ja que: ofereix vídeos i fotos als pares o familiars i a més a més poden fer preguntes, comentaris, etc.

- Hi ha comentaris?

Si que n'hi han.

- A qui va dirigit?

Als pares dels alumnes, i als familiars. Però també a futurs mestres

- Hi ha blocroll?

Si. Està situat a la columna dreta  on posa llista de blog.

martes, 15 de octubre de 2013

CULTURA LLIURE I PROGRAMARI LLIURE

Explicare cada un dels conceptes:

Com a Cultura lliure podria englobar-se tota aquella creació, i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure. 

El programari lliure és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets. Com que el programari es pot redistribuir lliurement, en general es pot trobar gratuïtament a Internet, o a un cost baix si l'adquirim per mitjà d'altres medis.

A continuació us deixo un vídeo de educat3 on ho explica més concretament.

QUIN ÉS UN BON COMUNICADOR?

És aquell que fa ús de tot això:
  1. Ús d'exemples.
  2. Té fluïdesa a l'hora de parlar.
  3. Fa servir l'humor i les preguntes retòriques per captar l'atenció del públic.
  4. Utilitza amb el públic el feed-back.
  5. La mirada i l'expressió facial i corporal són molt importants.
  6. Té un discurs ben estructurat gràcies a un guió previ.
  7. Gran coneixement sobre el tema que està tractant.
  8. Es riu d'ell mateix posant exemples de la seva vida.

lunes, 14 de octubre de 2013

CREATIVE COMMONS


Aquesta organització ofereix diferents llicències. L’objectiu és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades. Quan trobes dues C enserclades vol dir que tenim permis per utilitzar per exemple una fotografia.
Quan un autor posa una llicència Creative Commons a la seva obra, dona permís perquè es copií i es distribueixi. 



imatge extreta de:

sábado, 12 de octubre de 2013

TRETS CARACTERÍSTICS DE LA LLENGUA ORAL FORMAL

Trets contextuals

Caràcter no universal i aprenentatge escolar: Aquest aspecte no es espontani per tant necesitem un aprenentage escoltar.

- Acústica, efímera i produïda en temps real: Sons produits en el moment.


- Context compartit, amb una comunicación relativament unidireccional: Comparteixen espai i temps, (feetback).


Trets textuals


- Formals i generalment monologada: Solament parla una persona. S'allunya de lo col·loquial.

- Informativa, planificada i de tema sovint especialitzat: L'objectiu és informar i convèncer.
Planifiquem el què direm i el com ho direm. Cal deixar l'espontaneïtat de banda.

- Repetitiva i amb una intervenció fonamental dels llenguatges no verblas: Són els gestos, mirades, o els silencis. I mitjans de suport com els digitals. 



Trets lingüístics

- Paper fonamental de trets suprasegmentals: Trets que tenen a veure amb que la  comunicación no sigui només afirmativa.

- Ocurrència d'éléments: Díctics, interrogations, exclamacions, interjeccions, anacoluts, el·lipsis, canvis de direcció sintàctica, etc. 

- Correcció normativa i ús de la varietat estàndard: És a cinc nivells.

martes, 8 de octubre de 2013

RRS I NETVIBES

Canal RRS

Podria dir que el canal RRS és una forma molt senzilla per rebre, directament en un ordinador o en una pàgina web online, informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides, sense la necessitat de visitar una a una. Aquesta informació s'actualitza automàticament sense que haguem de fer res, però per rebre aquestes notícies RRS serà necessari tenir disponible el servei RRS i també un lector RSS.
Perque ho pogueu entendre us deixo aquest video:




Netvibes

Netvibes és un Servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat, que permet molt ràpidament la configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa, etc. Aplicació molt similar a la Pàgina Principal personalitzada de Google o Windows Live 



Funcionament:


Visualment s’organitza en solapes o pestanyes, on cadascuna d’elles forma un agregador de diversos mòduls i widgets desplaçables prèviament definits per l’usuari. Aquests mòduls actuen també com a petites finestres, el contingut del qual, es genera a través d’un altre web o bé es forma com a una nova miniaplicació.



Informacio extreta de la Viquipedia i del blog de GTIC

domingo, 6 de octubre de 2013

EDICIÓ D'UN VÍDEO

Saber editar un video és una habilitat important per als mestres, per això em fet aquesta pràctica.

Primerament, vam gravar diferents escenes per la facultat, explicant en forma d'història el nostre dia a dia.

Un cop vam acabar, vam juntar a partir de youtube els diversos vídeos, col·locant diferents transicions. Per acabar, ens va tocar escollir una cançó adecuada, i col·locar-la al video.

Després em pujat el video, i he copiat el codi embed en el meu blog.

Esperem que us agradi!


sábado, 5 de octubre de 2013

DIFERÈNCIES ENTRE LLENGUA I LLENGUATGE

Avui a sigut la primera classe de COED en grup gran, i la Rosa ens ha plantejat dos conceptes: Que és llengua  i que és llenguatge. 

Llenguatge: El llenguatge és la facultat de poder comunicar els propis pensaments o sentiments a un receptor o interlocutor mitjançant un sistema o codi determinat de signes interpretable per a ell. Per això, el llenguatge té un aspecte individual i un aspecte social.

Funcions i elements per definir llenguatge:


- Organitzar l'entorn: classificar l'entorn i reduir-ho a una sola classificació


- Llenguatge i pensament: Un concepte influeix a l'altre.

- Llenguatgei memoria: El llenguatge és el suport de la memòria.

- El llenguatge i la autoexpressió: El llenguatge és el suport de la autoexpressió. El pensament va més rapid que el llenguatge.

El llenguatge és una facultat única dels humans.

Llengua: La llengua és un codi que ens permet organitzar el nostre entorn, el món en el que vivim per fer possible la comunicació. Els éssers humans estem rebent contínuament un il·limitat nombre de percepcions, els quals necessiten ser reduïts per fer possible la comunicació.



Organització del sistema:

- Pragmàtic: Aquesta unitat ens parla del discurs o el text.


- Semàntic: Està relacionat amb l'oració o la paraula.
- Sintàctic: Són els sintagmes (SN o SV).
- Morfològic: Correspon amb els Morfemas.
- Fonètic: Fonema o so.



Informació extreta de Viquipedia

miércoles, 25 de septiembre de 2013

QUÈ ÉS UNA WEBQUEST?

Una webquest és una unitat didàctica enfocada a la investigació fonamentalment en els recursos que ens proporciona internet. L'estudiant ha de transformar i processar la informació.

Aquest model d'aprenentatge permet als professors usar les tecnologies de la informació des d'una perspectiva educativa.

A la pàgina web ''www.edu3.cat'' podem obervar aquest video que presenta la proposta de treball que duen a terme aquests alumnes, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.

GOOGLE DRIVE

Drive és una eina d'internet, on es poden crear documents amb dos o més persones que estiguin connectades alhora. Podem crear documents, formularis, presentacions i fulls de càlcul. Un dels avantatges d'aquest programa és que tots els participants poden anar modificant qualsevol cosa d'aquest.


L'activitat que em fet és la següent:

  • En primer lloc vam crear i compartir un document de text: entre totes vam triar un tema, aquest va ser els infants i les noves tecnologies, a partir d'allà anàvem fent els diferents apartats de manera organitzada.
  • En segon lloc vam fer la presentació amb les seves diapositives corresponents.
  • I per últim el formulari: realitzant unes preguntes sobre el tema que em tractat, seguidament ho em publicat tot.